Google Public DNS !!!

Το Google Public DNS είναι ένα δωρεάν παγκόσμιο Σύστημα Ονομάτων Τομέα (DNS) που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως εναλλακτική λύση DNS στον υπολογιστή μας. Παρακάτω θα δουμε τι είναι και πως το ρυθμίζουμε.
Τι προσφέρει αυτή η υπηρεσία; Όταν συνδεόμαστε στο διαδίκτυο, συνδεόμαστε μέσω κάποιου παρόχου (ISP) όπως για παράδειγμα την Otenet, Forthnet, HOL κλπ.

Για να συνδεθούμε με τον πάροχο μας απαιτούνται κάποιες ρυθμίσεις στο router μας, την ενδιάμεση δηλαδή συσκευή που συνδέει την τηλεφωνική μας γραμμή με τον υπολογιστή μας. Μέσα σε αυτές τις ρυθμίσεις που γίνονται είτε αυτόματα με την εγκατάσταση του λογισμικού που μας έχει δώσει ο πάροχος μας, είτε χειροκίνητα, υπάρχουν και γίνονται και οι ρυθμίσεις του Domain Name System (DNS). Συνήθως ο κάθε πάροχος έχει και τους δικούς DNS Servers που αυτό που κάνουν στην πράξη είναι να μεταφράζουν ότι γράφουμε εμείς στις διευθύνσεις των browser (URL) σε μοναδικές αριθμητικές τιμές που ονομάζονται Internet Protocol (IP). Όταν για παράδειγμα γράφετε http://garitos1.blogspot.gr/ στην διεύθυνση του browser σας, ο DNS Server το μεταφράζει στην μοναδική IP που αντιστοιχεί στον server που φιλοξενεί το site, διαφορετικά θα ήμασταν υποχρεωμένοι να θυμόμαστε και να γράφουμε νούμερα όπως π.χ. το 18.62.0.96 αντί του www.eecs.mit.edu


Αυτό που έκανε τώρα η google είναι να φτιάξει ένα δικό της δωρεάν DNS, το Google Public DNS, που όπως η ίδια υποστηρίζει, χρησιμοποιώντας το θα μπορείτε να σερφάρετε ταχύτερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια. Μάλιστα ισχυρίζεται πως η δική της υπηρεσία ανταγωνίζεται την αντίστοιχη υπάρχουσα δωρεάν υπηρεσία Opendns.

Για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Google Public DNS, θα πρέπει να αλλάξουμε τις ρυθμίσεις δικτύου και να βάλουμε:

Στην επιλογή IPv4 τα:
8.8.8.8
8.8.4.4

Στην επιλογή IPv6 τα:

2001:4860:4860::8888
2001:4860:4860::8844














WINDOWS 7 























Ubuntu linux


WWW.GARITOS1.BLOGSPOT.GR  

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. απλά φοβερό το δοκίμασα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασικά δεν βλέπω ιδιαίτερη διαφορά αλλά οκ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βασικά για το καλύτερο που γίνεται για προσωπικό απόρρητο στην αναζήτηση και στην ποιο γρήγορη αναζήτηση του φιλομετριτή σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σας ευχαριστούμε το συντομότερο θα το διαβάσουμε !