Να πώς θα ξεφορτωθείς τον ιό που κόλλησες στο Facebook ~ Garitos Team - GaritoTeam

30.6.16

Να πώς θα ξεφορτωθείς τον ιό που κόλλησες στο Facebook


Τσίμπησες malware και στέλνεις μηνύματα άθελά σου; Δες τι πρέπει να κάνεις, σε τέσσερα βήματα Εάν, εκεί που λάμβανες ένα μήνυμα μια στο τόσο, έχει γεμίσει το inbox του λογαριασμού σου στο Facebook με μηνύματα γνωστών τε κι αγνώστων, που σε κατηγορούν ότι "σπαμάρεις το σύμπαν" κι εσύ δεν έχεις καταλάβει τίποτα, τότε, ο λογαριασμός σου έχει μολυνθεί από έναν ιό τύπου Malware.

Γαρίτος Team Καρδίτσα 
 
Κατά πάσα πιθανότητα "ψάρωσες" και πάτησες το link προς κάποιο δήθεν 'σοκαριστικό βίντεο', πρόσθεσες κάποιο ύποπτο "add on" προγραμματάκι στο browser σου, άνοιξες κάποιο .rar ...
Μετά τα τελευταία κρούσματα του επίμονου ιού Koobface, που υπάρχει από το 2010, στραφήκαμε στο ίδιο το Facebook, που -θεωρητικά- κατέχει το θέμα καλύτερα από κάθε άλλο site, αφού -θεωρητικά- πληρώνει μια στρατιά ειδικών για την αντιμετώπιση των διαφόρων malware

1. Άλλαξε αμέσως το password σου. Να πως: "Αν είστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας στο Facebook, μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας από τη σελίδα Ρυθμίσεις. Στη συνέχεια: Πατήστε Κωδικός Πληκτρολογήστε τον τωρινό και τον νέο κωδικό Πατήστε Αποθήκευση αλλαγών"

  2. Βάλε εμπρός το antivirus και ξεκίνα να σαρώνεις τον υπολογιστή. Όμως, και πάλι, το Facebook σε προειδοποιεί ότι μια σάρωση ίσως να μην είναι αρκετή. Η πλατφόρμα υποστηρίζει ότι "συνεργάζεται με την F-Secure, την Trend Micro και τη Microsoft." Και συνεχίζει: "Ακόμα και αν έχετε ήδη λογισμικό προστασίας κατά των ιών στον υπολογιστή σας, συνιστούμε να χρησιμοποιείτε και τα δωρεάν προγράμματα σάρωσης για ιούς που προσφέρουμε.". Βρείτε τα σε αυτό το σύνδεσμο https://www.facebook.com/help/320234818071511/!

3. Χρησιμοποιείς παλιό browser; Αναβάθμισέ τον! Θέτεις σε κίνδυνο τον υπολογιστή σου! Για το λόγο αυτό το Facebook συνιστά να αναβαθμήσουμε το "πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Οι τρέχουσες εκδόσεις των προγραμμάτων περιήγησης διαθέτουν ενσωματωμένη προστασία." 

4. Ξερίζωσε οποιοδήποτε ΄ύποπτο' πρόσθετο κατέβασες και εγκατέστησες πρόσφατα στον browser σου (δες εδώ πόσο εύκολο είναι). Θυμήσου εάν συμπίπτει χρονικά με την ανεξέλγκτη συμπεριφορά του λογαριασμού σου. Εάν έχεις τσιμπήσει συγκεκριμένα τον ιό που αναφέραμε πιο πριν, καλό θα είναι να τσεκάρεις και τα applications που βρίσκονται εγκατεστημένα στο προφίλ σου, (αφού μπορεί να βρίσκεται εκεί η πηγή του κακού) και να διαγράψεις όσα δεν αναγνωρίζεις. 

αλλά καλό θα είναι να γνωρίζεις, ότι δεν πρέπει να ανοίγεις ΠΟΤΕ οποιοδήποτε μήνυμα, ιδίως όταν περιέχει συνημμένα αρχεία (.rar, .zip κ.α.) το οποίο δεν προέρχεται από αξιόπιστη πηγή. Δηλαδή κάποιον που να μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί του. Εάν υποπτεύεσαι κάποιο μήνυμα, διέγραψέ το χωρίς δεύτερη σκέψη, και ακολούθα τις οδηγίες του άρθρου από την αρχή. Καλή επιτυχία! 
Πηγή: www.lifo.gr ευχαριστούμε το SPYROS VJ   !
Δημοσίευσε:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σας ευχαριστούμε όταν μπορέσουμε θα το διαβάσουμε !

Playlist musick Garitos

Youtube Garitos Team

garitos team logo up r

ΓΑΡΙΤΟΣ

Garitos team Γαρίτος Γεώργιος. Από το Blogger.

E-mail Garitos

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Recent News