25 Αυγούστου 2016: 25 χρόνια Linux

Linux Kernel: Σήμερα 25 του Αυγούστου, ακριβώς πριν από 25 χρόνια, το 1991, (ήταν Κυριακή), ο Linus Benedict Torvalds ενημέρωσε τους χρήστες του Minix, ότι άρχισε την ανάπτυξη ενός νέου ελεύθερου λειτουργικού συστήματος σαν χόμπι.
«Γεια σε όλους εκεί έξω που χρησιμοποιούν Minix. Κάνω ένα (δωρεάν) λειτουργικό σύστημα (σαν χόμπι, δεν θα είναι μεγάλο και επαγγελματικό, όπως το GNU) για 386 (486) AT clone,», αναφέρει η ανακοίνωση.

Έτσι απλά ξεκίνησε το λειτουργικό σύστημα που στηρίζει όλες τις υποδομές του σημερινού ψηφιακού κόσμου. Το Linux Foundation δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με την ανάπτυξη του πυρήνα του Linux, μαζί με ένα infographic που μπορείτε να δείτε στο τέλος του άρθρου.
Η έκθεση του 2016 θα σας δείξει πόσο γρήγορα εξελίχτηκε το Linux, ποιοι είναι πίσω από αυτό και τι κάνουν για να βελτιώσουν τον κώδικα κάθε μέρα, καθώς και εταιρείες που χρηματοδοτούν την ανάπτυξη.
«Ακόμα και μετά από 25 χρόνια, το Linux ακόμα χρησιμεύει σαν ένα παράδειγμα του πώς μπορεί να λειτουργήσει η συνεργατική ανάπτυξη και που μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλα projects ανοικτού κώδικα», αναφέρει ο Jim Zemlin, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ιδρύματος Linux (Linux Foundation).
Έτσι 25 χρόνια αργότερα, αποδεικνύεται ότι το Linux έγινε πολύ μεγαλύτερο από το GNU και υπάρχει παντού γύρω μας. Με το Linux kernel λειτουργεί το Android το Ubuntu και κάθε διανομή Linux, και υπάρχει μέσα σε ένα smartphone ή πίσω από το το 99,9% των δικτυακών τόπων που έχετε πρόσβαση καθημερινά.



Ακόμα κι αν δεν το βλέπετε το Linux είναι εκεί, καθώς το σύνολο του Διαδικτύου τροφοδοτείται από το Linux! Χρησιμοποιούνται σε αεροπλάνα, Wi-Fi router, smartwatches, έξυπνες τηλεοράσεις, καθώς και κάθε άλλη έξυπνη συσκευή που έχετε στο σπίτι σας.
Χρόνια πολλά στο Linux!
 Πηγή : https://iguru.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια