Πώς να μάθετε ποιος σας παρακολουθεί μέσω του Smartphone σας

Πώς να μάθετε ποιος σας παρακολουθεί μέσω του Smartphone σας

*#21# Με αυτόν τον κωδικό, μπορείτε να μάθετε εάν οι κλήσεις, τα μηνύματά σας και άλλα δεδομένα σας εκτρέπονται. Η κατάσταση των διαφορετικών τύπων εκτροπών που πραγματοποιούνται μαζί με τον αριθμό στον οποίο μεταφέρονται οι πληροφορίες θα εμφανιστεί στην οθόνη του τηλεφώνου σας. Αυτή η λειτουργία δημιουργείται συχνότερα είτε από ζηλευτούς συνεργάτες είτε από γονείς που προσπαθούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από το spam ή τους εγκληματίες. Οι ηλικιωμένοι συχνά γίνονται θύματα αυτής της πρακτικής όταν δανείζουν το τηλέφωνό τους σε έναν ξένο για να κάνουν μια ενιαία κλήση. Εάν το κάνουν, διατρέχουν τον κίνδυνο να έχουν πληροφορίες σχετικά με το πού ζουν, ποιοι είναι οι φίλοι και η οικογένειά τους, τις συνήθειες και τις καθημερινές δραστηριότητές τους, ακόμα και τις οικονομικές τους καταστάσεις που μεταφέρονται σε εγκληματίες.
 Καλέστε αυτόν τον κωδικό αν θέλετε να μάθετε πού ανακατευθύνονται οι κλήσεις, τα μηνύματα και τα δεδομένα σε περίπτωση που φαίνεται ότι κανείς δεν μπορεί να σας καλέσει. Οι πιθανότητες είναι στην περίπτωση αυτή να μεταφέρουν τις φωνητικές σας κλήσεις σε έναν από τους αριθμούς του φορέα τηλεφωνίας σας.
 Αυτός είναι ένας παγκόσμιος κωδικός για την απενεργοποίηση όλων των μορφών ανακατεύθυνσης μακριά από το τηλέφωνό σας. Είναι καλή ιδέα να το χρησιμοποιήσετε πριν χρησιμοποιήσετε την περιαγωγή. Στην περίπτωση αυτή, δεν θα ληφθούν χρήματα από το λογαριασμό σας για κλήσεις που αναπροσαρμόζονται από προεπιλογή στο φωνητικό σας ταχυδρομείο.
 Με τη βοήθεια αυτού του κώδικα, μπορείτε να μάθετε το IMEI σας (International Mobile Equipment Identifier). Αν γνωρίζετε αυτόν τον αριθμό, μπορείτε να βρείτε το τηλέφωνό σας αν κάποιος το κλέψει. Όταν είναι ενεργοποιημένη, η θέση της μεταφέρεται αυτόματα στον χειριστή του δικτύου ακόμη και αν έχει τοποθετηθεί διαφορετική κάρτα SIM. Εάν κάποιος γνωρίζει τον αριθμό σας IMEI, μπορεί να ανακαλύψει το μοντέλο και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του τηλεφώνου σας.

Υπάρχουν ειδικοί κωδικοί που επιτρέπουν σε κάποιον να παρακολουθεί την τοποθεσία σας και επίσης να καθορίσει εάν κάποιος σας παρακολουθεί. Γι 'αυτό, χρειάζεστε το χρησιμότητας netmonitor. Πληκτρολογήστε έναν από τους παρακάτω κωδικούς:
for iPhone: *3001#12345#*
for Android: *#*#4636#*#* or *#*#197328640#*#*

 Αν χρησιμοποιείτε Android, θα πρέπει να ελέγχετε περιοδικά το τηλέφωνό σας για ιούς. Το PlaceRaider είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα που μπορεί να μολύνει τη συσκευή σας. Αναπτύχθηκε από Αμερικανούς εμπειρογνώμονες, είχε ως στόχο να δείξει πόσο ευάλωτοι είναι οι συσκευές μας. Μόλις φτάσει σε ένα τηλέφωνο, ο Trojan παίρνει μια σειρά από φωτογραφίες της γύρω περιοχής, δημιουργεί ένα 3D μοντέλο του κτιρίου στο οποίο βρίσκεστε και μετά εκμεταλλεύεται οποιαδήποτε σύνδεση στο Internet για να στείλει τα δεδομένα που έχει συγκεντρώσει, προσθέτοντας μαζί όλα τα δεδομένα του τηλεφώνου και τους κωδικούς πρόσβασής σας.
  • Οι εθνικές υπηρεσίες ασφαλείας σε όλες σχεδόν τις χώρες συνεργάζονται τώρα με τους φορείς εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας, οι οποίοι συχνά παρέχουν στον πρώην πρόσβαση σε πληροφορίες για οποιονδήποτε από τους πελάτες τους, εφόσον έχουν εντολή από δικαστήριο. Τουλάχιστον παρέχουν στοιχεία από τους τελευταίους τρεις μήνες.
  • Οι εθνικές υπηρεσίες ασφαλείας σε όλες σχεδόν τις χώρες συνεργάζονται τώρα με τους φορείς εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας, οι οποίοι συχνά παρέχουν στον πρώην πρόσβαση σε πληροφορίες για οποιονδήποτε από τους πελάτες τους, εφόσον έχουν εντολή από δικαστήριο. Τουλάχιστον παρέχουν στοιχεία από τους τελευταίους τρεις μήνες.
  • Οι άνθρωποι γενικά δεν αποκαλύπτουν τόσο πολύ στις τηλεφωνικές συνομιλίες, οπότε από την άποψη εκείνων που θέλουν να ακούσουν είναι πολύ πιο σημαντικό να δημιουργήσουν ειδικές συσκευές ("σφάλματα") στο σπίτι κάποιου. Οι ανιχνευτές ραδιοκυμάτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εξακριβωθεί αν τέτοια σφάλματα υπάρχουν σε ένα κτίριο


Χρησιμοποιήστε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων που είναι εντελώς κλειστές σε εξωτερικούς συνεργάτες, όπως Telegram, Chare, Wickr ή Signal.
Προσδιορίστε ποιες πληροφορίες είναι ασφαλείς ώστε να είναι προσιτές σε όλους. 
Πρέπει όλοι πραγματικά να μάθουν τον αριθμό τηλεφώνου σας ή να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την οικογένειά σας, τα αγαπημένα σας πρόσωπα ή τον τρόπο ζωής σας; ερώτηση είναι !!!!
Να είστε πολύ προσεκτικοί κατά την αποστολή φωτογραφιών παιδιών.
Μην εγκαταστήσετε άγνωστα προγράμματα στο τηλέφωνό σας, παρακολουθείτε στενά τις εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει και χρησιμοποιήστε πολλές κλειδαριές ασφαλείας όπου κι αν βρίσκεστε. Μην κάνετε κλικ σε επικίνδυνους συνδέσμους και μην συνδέετε το τηλέφωνό σας σε ύποπτα "ελεύθερα" σημεία φόρτισης.
Μόνο ο χειριστής κινητής τηλεφωνίας σας θα πρέπει να σας προσφέρει υπηρεσίες παρακολούθησης και θα πρέπει να τις ενεργοποιήσετε μόνο με τη ρητή συγκατάθεσή σας. Οι ιστότοποι και οι εφαρμογές που προσφέρουν να μάθουν την τοποθεσία άλλων ανθρώπων είναι σχεδόν σίγουρα ενεργώντας με εγκληματική πρόθεση. Πρόσεχε!
Πηγή Θέματος www.brightside.me