Μου έκλεψαν το κινητό! Τι να κάνεις για να μην το... χαρίσεις στους κλέφτες

Η απενεργοποίηση της συσκευής και όχι απλά της κάρτας SIM είναι υποχρεωτική για τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας. Δείτε τα βήματα που πρέπει να κάνετε. 

1.Σημειώστε το ΙΜΕΙ του κινητού σας και κρατείστε το σε ασφαλές σημείο. Το ΙΜΕΙ μπορείτε να το βρείτε πληκτρολογώντας το *#06# σε οποιοδήποτε κινητό. Θα το χρειαστείτε αν πέσετε θύμα κλοπής.

2.Αν συμβεί το μοιραίο πρέπει να δράσετε άμεσα. Αν έχετε συσκευή smartphone μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία εξ’αποστάσεως ανεύρεσης ή και διαγραφής του τηλεφώνου σας προκειμένου να βρείτε το τηλέφωνο ή προστατεύσετε τα προσωπικά σας στοιχεία διαγράφοντάς τα για μην πέσουν σε λάθος χέρια.

3.Δηλώστε την κλοπή στην Αστυνομία. Θα συμπληρώσετε ειδικό έγγραφο στο οποίο πρέπει να αναφέρεται και ο ΙΜΕΙ. Πάρτε αντίγραφο του εγγράφου.

4. Καλέστε τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας με τον οποίο συνεργάζεστε, δηλώστε την κλοπή και κάντε αίτηση για την απενεργοποίηση της συσκευής. Μαζί με τη δήλωση θα πρέπει να τους στείλετε και το έγγραφο που καταθέσατε στην αστυνομία. Τηλέφωνα: Για την Cosmote στο 6971013838, για τη Vodafone στο 6944403830 και για τη Wind στο 6935601260.
Κάθε εταιρεία που απενεργοποιεί τις κλεμμένες συσκευές των συνδρομητών της στο δίκτυό της, αναλαμβάνει ταυτόχρονα την ευθύνη να ενημερώνει σχετικά και τις υπόλοιπες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας οι οποίες οφείλουν να προχωρήσουν, επίσης, στην απενεργοποίηση των κλεμμένων συσκευών στα δίκτυά τους.
Δυστυχώς η φραγή ισχύει για την εγχώρια αγορά οπότε τίποτε δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το πανάκριβο κινητό σας να… πάρει τους δρόμους και να βρεθεί σε άλλη χώρα όπου θα πωληθεί και θα λειτουργήσει κανονικά…

 

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/8/16 14:18

    Κλάψτε το ότι και να έκανα αφού δεν βρέθηκε άστο να πάει δυστυχώς δεν υπάρχει αυτό το πράγμα με τα κινητά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σας ευχαριστούμε το συντομότερο θα το διαβάσουμε !