Οι πιο παράξενοι και επικίνδυνοι δρόμοι του κόσμου

Ποιοι είναι και που βρίσκονται οι πιο παράξενοι και επικίνδυνοι δρόμοι του κόσμου; Τι το ιδιαίτερο έχουν και τι τους κάνει τόσο επικίνδυνους; Άραγε συγκρίνονται με τα δικά μας μαργαριτάρια της ασφάλτου; Ας τους γνωρίσουμε μέσα από αυτό το ειδικό αφιέρωμα που ετοιμάσαμε για όλους εσάς.





Είναι κάποιοι δρόμοι ή καλύτερα κάποιες διαδρομές που πραγματικά κόβουν την ανάσα. Όχι τόσο λόγω της αδιαμφισβήτητης ομορφιάς τους, αλλά κυρίως λόγω της ιδιομορφίας και της επικινδυνότητας τους. Και φυσικά δεν μιλάμε για τους αθάνατους ελληνικούς δρόμους, η οδήγηση στους οποίους ισοδυναμεί με μια βόλτα με το τρενάκι του τρόμου παίζοντας ρώσικη ρουλέτα ταυτόχρονα. Θα μπορούσαμε να τους συγκρίνουμε ίσως μόνο με τα μικρά δρομάκια(;) σε ορεινές περιοχές και στα νησιά μας που κάνουμε τον σταυρό μας κάθε φορά που περνάμε για να μην διασταυρωθούμε με άλλο όχημα.
Λοιπόν, υπάρχουν κάποιοι δρόμοι στο εξωτερικό αντίστοιχοι ή και πιο επικίνδυνοι, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ασία, την Αμερική ή ακόμα και στη μακρινή Ωκεανία, που σίγουρα αξίζει να τους δούμε. Έτσι για να ξέρουμε ότι υπάρχουν και χειρότερα... Ας τους δούμε λοιπόν.

Ο δρόμος του Ατλαντικού ωκεανού

Ένας από τους πιο εντυπωσιακούς και επικίνδυνους δρόμους στον κόσμο είναι ο λεγόμενος δρόμος του Ατλαντικού ωκεανού που βρίσκεται στη Νορβηγία. Πρόκειται για έναν δρόμο που κινείται μέσα στον ωκεανό, ενώνοντας διάφορες νησιωτικές περιοχές της χώρας ξεκινώντας από την πόλη Molde και καταλήγοντας στην πόλη Kristiansund. Αποτελείται από 12 τεράστιες και τρομακτικές πολλές φορές γέφυρες, οι οποίες στηρίζονται στα ενδιάμεσα νησιά.
Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που επισκέπτονται την περιοχή μόνο και μόνο για να διασχίσουν τον δρόμο αυτό καθώς θεωρείται ότι είναι ανάμεσα στις κορυφαίες διαδρομές με αυτοκίνητο. Ο δρόμος έχει μήκος 8,3 χιλιομέτρων και ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 1989 μετά από 6 χρόνια εργασιών.

Η γέφυρα Hulvågen. Πηγή φωτογραφίας wikipedia.org


Η γέφυρα Storseisundet τον χειμώνα. Πηγή φωτογραφίας wikipedia.org  

Το μονοπάτι Stelvio στις Άλπεις

Το μονοπάτι Stelvio είναι ένας δρόμος που βρίσκεται στη γειτονική Ιταλία και συγκεκριμένα στην οροσειρά των Άλπεων. Αυτό που καθιστά τον δρόμο αυτό επικίνδυνο είναι ότι βρίσκεται σε υψόμετρο 2.757 μέτρων από το επίπεδο της θάλασσας και μάλιστα είναι ο υψηλότερος ασφαλτοστρωμένος δρόμος των Άλπεων.
Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι στο μονοπάτι Stelvio υπάρχουν 48 επικίνδυνες φουρκέτες σε μια διαδρομή 25 χιλιομέτρων. Μάλιστα ο δρόμος αυτός είναι η ζωντανή απόδειξη ότι ένας ασφαλτοστρωμένος δρόμος μπορεί να είναι εξίσου επικίνδυνος με έναν χωματόδρομο.

Μερικές από τις 48 φουρκέτες στο μονοπάτι StelvioΠηγή φωτογραφίας wikipedia.org

Το μονοπάτι Stelvio στην ΙταλίαΠηγή φωτογραφίας wikipedia.org

Το φαράγγι Skippers στη Νέα Ζηλανδία

Ο δρόμος που περνάει μέσα από το ιστορικό φαράγγι Skippers βόρεια της πόλης Queenstown στη νοτιοδυτική Ν. Ζηλανδία, εκτός από εντυπωσιακός είναι και εξαιρετικά επικίνδυνος, σε κάποια σημεία τόσο πολύ μάλιστα που κόβει την ανάσα. Αξιοσημείωτο είναι ότι παλιά δεν υπήρχε ούτε καν μονοπάτι μέσα στο φαράγγι αυτό, με τα πρώτα υποτυπώδη περάσματα να δημιουργούνται από τους χρυσοθήρες της περιοχής την εποχή του χρυσού.
Μάλιστα, για λόγους ασφαλείας και προκειμένου να μπορούν οι χρυσοθήρες να μεταφέρουν τα βαριά εργαλεία που χρειαζόντουσαν, δημιουργήθηκε ο πρώτος δρόμος γύρω στα 1890. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά σημεία του δρόμου που παρέμειναν ίδια από τότε, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Στο φαράγγι Skippers βρίσκεται η "πύλη της κολάσσεως" όπως ονομάζεται, καθώς και η πανέμορφη μα και τρομακτική γέφυρα Skippers.
Η πύλη της κολάσεως στο φαράγγι SkippersΠηγή φωτογραφίας wikipedia.org
Η γέφυρα Skippers στο φαράγγι SkippersΠηγή φωτογραφίας wikipedia.org

Το τούνελ Guoliang

Το περίφημο τούνελ Guoliang βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Xinxiang στην επαρχία Henan στην Κίνα. Το τούνελ έχει μήκος 1,2 χιλιόμετρα και είναι χαραγμένο κατά μήκος της πλευράς ενός βουνού και σε πολλά σημεία περνάει και μέσα από αυτό. Αυτό που το κάνει ιδιαίτερο είναι ότι έχει ανοιχτεί με πενιχρά μέσα από τους χωρικούς ενός απομακρυσμένου χωριού, προκειμένου να αποκτήσει το χωριό πρόσβαση προς τα έξω.
Συγκεκριμένα, μια ομάδα χωρικών χάραξε τα σχέδια για τον δρόμο το 1972 και αποφάσισε να το υλοποιήσει με ίδια κεφάλαια που άντλησε από την πώληση των ζώων των μελών της. Λόγω έλλειψης πρόσβασης σε ηλεκτρικά εργαλεία η κατασκευή του έγινε κυρίως με σφυριά και καλέμια. Μάλιστα υπήρχαν σημεία που το έργο προχωρούσε μόλις ένα μέτρο κάθε τρεις ημέρες. Η σήραγγα παραδόθηκε στην κυκλοφορία την 1η Μαΐου 1977, μετατρέποντας το χωριό σε τουριστικό αξιοθέατο. Η περιοχή έχει επίσης χρησιμοποιηθεί και για γυρίσματα διάφορων κινηματογραφικών παραγωγών.
Το τούνελ Guoliang από μέσαΠηγή φωτογραφίας wikipedia.org
Η εξωτερική πλευρά του τούνελ GuoliangΠηγή φωτογραφίας wikipedia.org
Το τούνελ Guoliang από μακριάΠηγή φωτογραφίας wikipedia.org

Ο δρόμος του θανάτου

Στη Βολιβία υπάρχει ένας δρόμος, η λεγόμενη οδός Γιούνγας που είναι γνωστή και ως δρόμος του θανάτου και όχι άδικα. Πρόκειται για έναν πολύ κακό και επικίνδυνο δρόμο συνολικού μήκους 69 χιλιομέτρων, ο οποίος συνδέει την πρωτεύουσα Λα Πας με τη περιοχή Γιούνγας που βρίσκεται στα βορειοανατολικά της χώρας.
Ο δρόμος του θανάτου, ο οποίος χτίστηκε την δεκαετία του 1930, είναι στο μεγαλύτερο μέρος του χωματόδρομος με μία λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ οι κακές καιρικές συνθήκες και η έντονη ομίχλη που επικρατεί συνήθως, κάνουν την οδήγηση εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη. Για τον λόγο αυτό, η οδός Γιούνγας ανακηρύχθηκε το 1995 και επίσημα από τη Διαμερικανική Αναπτυξιακή Τράπεζα ως ο πιο επικίνδυνος δρόμος στον κόσμο.
Μάλιστα, ο δρόμος αυτός είναι τόσο επικίνδυνος, που ενώ στην Βολιβία η οδήγηση γίνεται στα δεξιά, μόνο στον συγκεκριμένο δρόμο γίνεται στα αριστερά για να μπορεί να βλέπει ο οδηγός που οδηγεί στην εξωτερική λωρίδα, που πατάει η εξωτερική ρόδα του οχήματος του για λόγους ασφαλείας.
Ο δρόμος του θανάτου. Πηγή φωτογραφίας wikipedia.org
Η οδός Γιούνγας στη ΒολιβίαΠηγή φωτογραφίας wikipedia.org
Εσείς ποιο δρόμο θα πάτε;

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

σας ευχαριστούμε το συντομότερο θα το διαβάσουμε !